Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ!!

1η Λαϊκή Συνέλευση Γλυκών Νερών

Εδώ και ένα χρόνο, η χώρα μας βρίσκεται υπο τον έλεγχο της Τρόϊκας και του Δ.Ν.Τ. , καταδυναστεύοντας τις ζωές, την αξιοπρέπεια και το μέλλον της πατρίδας μας. Μας λένε ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει ενώ για το μέλλον μας ετοιμάζουν τα χειρότερα.
Όμως λογαριάζουν χωρίς εμάς..
Έτσι, εδώ και ένα μήνα, απλοί πολίτες χωρίς κομματικές ταυτότητες και επιρροές αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν θα αφήσουμε να ξεπουληθεί η πατρίδα μας.


Μας είπαν ότι χρωστάμε 350 δις ευρώ.
Μας είπαν ότι τα φάγαμε μαζί. Τα ξεπουλημένα κανάλια τους μας ενοχοποίησαν για κάτι που έκαναν τα αφεντικά τους.
Εμείς όμως ΞΕΡΟΥΜΕ ότι τα έφαγαν οι μεγαλοκαρχαρίες, οι τράπεζες και οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί και κανείς τους δεν πλήρωσε, ούτε θέλουν να πληρώσουν ούτε 1 €. 

Κλέφτες του μόχθου μας, έρχονται και το παίζουν πατριώτες και σωτήρες, προετοιμάζοντας το ξεπούλημα του δικού μας πλούτου, της δικιάς μας πατρίδας.
Έτσι ξεκινήσαμε από το Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας, έναν αγώνα ενάντια στο σάπιο και φαληρισμένο πολιτικό σύστημα της χώρας και των εντολοδόχων του, δηλαδή τις Παγκόσμιες Τράπεζες, του Δ.Ν.Τ. και τα παρακλάδια τους.
Λύσεις υπάρχουν!! Βρίσκονται διάσπαρτες στην ψυχή μας, στο μυαλό μας, τους κοινούς προβληματισμούς μας. Ήδη τα βήματα του αγώνα μας αποδίδουν.
Μαζεύτηκαν τα παγκόσμια λαμόγια και ψάχνουν τρόπους να μας εξασθενήσουν. Εμείς όμως ξέρουμε και νιώθουμε την κοροϊδία. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο Σύνταγμα, στις πλατείες και της γειτονιές μας, όπως σήμερα στα Γλυκά Νερά. Πλέον γνωρίζουμε ότι όταν όλοι μας, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, συγκεντρωνόμαστε ενωμένοι και με Δημοκρατικές διαδικασίες συσκεπτόμαστε, βρίσκουμε και λύσεις και όραμα για το μέλλον.


 Το αίτημα για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι πανελλήνιο και δείχνει ως μόνη και ικανή διέξοδος για να ξανανιώσουμε άνθρωποι και πολίτες αντάξιοι της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας.
Πλέον τα μάτια, τα αυτιά και οι προσδοκίες όλων των λαών του πλανήτη βρίσκετε επάνω μας.
Δεν είμαστε πειραματόζωα του παγκόσμιου συστήματος.
Είμαστε η ελπίδα.
Είμαστε το παράδειγμα για έναν ανθρώπινο πλανήτη, που σέβεται και αγαπά ότι βρήκαμε από τους παππούδες μας.
Μπορεί την πρωτοβουλία για το σημερινό κάλεσμα να το πήραμε μερικές δεκάδες Γλυκανεριώτες, αλλά η Συνέλευση ανήκει σε όλους μας!
Είμαστε όλοι ίσοι πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς και κάθε είδους ταμπέλες.
Μας ρωτάνε κάποιοι:
«Μέχρι πότε θα μαζευόσαστε στις πλατείες?»


Απαντάμε ότι, οι πλατείες ΕΙΝΑΙ και θα ΜΕΙΝΟΥΝ, ως ενεργό και αποφασιστικό κύτταρο της Δημοκρατίας που θέλουμε. Να γίνουν τόπος αγώνα και προβληματισμού, χαράς και αισιοδοξίας, να γεννηθούν ιδέες και λύσεις, να γνωριστούμε από κοντά, να γίνουμε δυνατοί για τα δύσκολα που έρχονται και να φέρουμε τα καλύτερα στις ζωές μας και στον τόπο μας.
Προτάσεις και λύσεις υπάρχουν και θα βγαίνουν μέσα από την σημερινή Συνέλευση καθώς και από αυτές που θα ακολουθήσουν.
Ήδη υπάρχει υλικό από τις συνελεύσεις του Συντάγματος και των άλλων πλατειών. Περιμένουν και τα δικά μας ψηφίσματα στην προσπάθεια για συνολική πρόταση.


Διαδικαστικά Θέματα.

Παρακαλούμε στην συζήτηση που θα ακολουθήσει να τηρηθεί χρονικό όριο τριών λεπτών ώστε να εκφρασθούν όσο περισσότερες απόψεις είναι δυνατό. Ας μην παρασυρόμαστε από την αγανάκτηση και ψύχραιμα να καταθέσουμε τις σκέψεις μας. Όλες οι προτάσεις θα καταγραφούν και θα ψηφιστούν στο τέλος της συνέλευσης.
Η διαδικασία της Συνέλευσης, προτείνουμε να έχει δύωρη διάρκεια και συγκεκριμένα από τις 20:00 μέχρι τις 22:00, όπου στην πρώτη μιάμιση ώρα θα είναι η κατάθεση σκέψεων και προτάσεων και στην τελευταία μισή ώρα θα γίνεται η ψήφιση των προτάσεων με την ανάταση των χεριών.
Ο συντονισμός της Συνέλευσης θα γίνει μόνο για σήμερα από κάποιον από τα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία και από την επόμενη Συνέλευση θα ψηφίζετε κάθε φορά καινούργιος.
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι στην Συνέλευση μας, δεν θα γίνονται δεκτές κομματικές τοποθετήσεις.


Καλή δύναμη σε όλους μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου